12 Şubat 2015 Perşembe

Robot Garsonlar/Komiler dönemi geliyor?

Bir eğitimde F&B müdürü bizlere servis elemanlarının yerinin garanti olduğunu ve bu sektörün asla makineleşemeyeceğini söylemişti. İşgücü ne kadar makineleşmeye teslim olursa olsun bundan etkilenmeyecek tek sektör hizmet sektörü olarak biliniyordu. Ancak görünen o ki bu büyük bir yanılgı.


Bu fotoğrafta ki robot 2013 yılında Çin'de üretilmiş. Misafirlerden sipariş alabilen, siparişi masaya götürebilen robot 40 tane söz kalıbını da hafızasında tutabiliyor. Yani misafirlere ne istediklerini soruyor, servis sırasında da afiyet olsun diyebiliyor.

 Tabi ki bu robotlarımızı açık büfe restoranlarda görmek isteriz ki dünyanın kaç bucak olduğunu görsünler :))




Bu fotoğraf ise Singapur'da ki bir restoran zincirinden. Zincir, garsonların yerine geçmeyen ama garsonlara yardım eden bir teknoloji kullanıyor. Uçan robotlar 2 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor. Birçok yerde bu haber "uçan garsonlar" olarak verilmiş ama bence "uçan tepsi" demek daha mantıklı olur :) 

5 yorum:

  1. uzungöl turizmi hakkında biraz detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Hocam Uzungöl'e 2009 yılında gitmiştim. Tesis olarak sadece pansiyonlar var, müthiş bir yer. daha detaylı bilgi http://www.uzungolturizm.com/ adresinde var. ayrıca kış turizmiyle ilgili de bir proje varmış https://www.youtube.com/watch?v=4YxsNR-ohmo . Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Girişimci, Eğitmen, Fotoğrafçı, Marka Koçu ve Yazar Orhan Gürbüz, 3 şirket, 10 hizmet, 11 eğitim markasıyla Türkiye’nin önde gelen girişimcileri arasında yer almaktadır.
    http://www.orhangurbuz.com/
    #girişimci #liderlikeğitimi #satışeğitimi

    YanıtlaSil
  4. Büyükadada Serpme Kahvaltı Keyfi!

    Büyükada kahvaltı mekanları, taptaze ada lezzetlerini tatmanız için sizleri bekliyor. Tarihi fırınları, sahildeki mekanları ve ünlü pastaneleri ile Büyükada’da kahvaltı yapmak ayrıcalığa dönüşüyor.
    http://www.buyukadarestaurant.com/buyukada-kahvalti-mekanlari/

    YanıtlaSil


  5. Ömer Polat Diş Kliniği – Ortodonti Tedavisi Estetik Diş Hekimliği
    Ömer Polat Diş Kliniği, çocuk ve yetişkin ortodonti tedavisi, gülüş tasarımı ve diş beyazlatma, estetik diş hekimliği ile implant ve kanal, dişeti hastalıkları tedavileri.
    http://www.omerpolatdisklinigi.com/

    YanıtlaSil