21 Şubat 2013 Perşembe

Kısaca Turizm ve Otel İşletmeciliği

    Turizm ve Otel İşletmeciliğinin görev tanımı genelde "turizm hizmetinin sunumu, pazarlanması ve işletmenin müşterilere tanıtımında görev alan kişi" olarak geçer. Ancak Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Önbüro, Mutfak, F&B (Yiyecek İçecek), Housekeeping gibi birçok departmanı içine alan bir mesleğiniz olacak. Siz hangisine yatkınsanız veya kaderiniz sizi hangisine götürüyorsa o alan sizin alanınız olacak.
    
    Örneğin birçok öğrencinin hayali Önbüro'dur. Ancak uygulamaya gelince önbüroda çalışmak biraz şans işidir. Zira önbüro misafirlerle direkt olarak iletişime geçilen departman olduğu için oteller için önbüro demek imaj demektir. Bu yüzden oteller stajyer öğrencileri önbüroya almak istemezler. Önbüro elemanı olabilmek için iyi derecede yabancı dil(hatta birden fazla),iyi bir diksiyon, fizik ve pratik zeka gerektiği için çok az öğrenci bu departmanda staj yapabilir ve staj turizmde çok önemlidir. Çünkü birçok öğrenci stajdan sonra aynı departmada hatta aynı otelde devam eder.

  Turizm bölümünden mezun olduktan sonra otelde çalışmak dışında ; Turist rehberliği, tur operatörlüğü, kendi seyahat acentenizi açabilmek gibi işlerde yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder