24 Şubat 2013 Pazar

Kuver nedir? Nasıl açılır?

 

Kuverin tanımı “yemek sırasında kullanılacak malzemelerin masanın üzerine sırasıyla ve kullanışlı bir biçimde yerleştirilmesidir” diyebiliriz.
Öncelikle kuver atarken malzemeler ve aksesuarlar masaya öylesine konmaz. Her malzemenin ayrı bir yeri vardır. Malzemeler masaya kapıdan giris yönüne göre konur. Bu malzemelerin yeri menüye göre dıştan içe doğru düzenlenmiştir. İlk yenilecek yemeğin malzemeleri en dıştadır.

1.       Masa ve sandalyeler düzeltilir.

2.       Menajlar (tuzluk ve biberlik) masaya yerleştirilir. Tuzluk sağa, biberlik ise sol tarafa konur.

3.       Kuver tabağı ve peçete masadan iki parmak içeride olacak şekilde masaya konur.

4.       Bıçak tabağın sağ tarafına bakar ve bıçak tabağa doğru dönük olur. Yani keskin taraf tabağa bakar.

5.       Tabağın sol tarafınada çatal konur ve çatalın sivri ucu yukarı bakmalıdır.

6.       Eğer menüde çorba varsa bıçağın sağına çorba kaşığı konur.

7.       En son desert takımı masaya atılır.(Tatlı çatal-bıçağı)

8.       Ana yemek bıçağının ucuna su bardağı konur diğer bardaklar ise su bardağının sağına konur.





.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder