19 Temmuz 2013 Cuma

Spor ve Turizm

Gerek futbol, gerekse izleyicisi çok olan birçok diğer spor dalı artık sadece bir oyun olmaktan çıktı. Artık spor kulüplerinin konakladıkları oteller hatta aktarma yaptıkları hava alanları ve otogarlar bile taraftarlar için bir destinasyon haline geldi. Bu da turizm sektörü ile sporu iç içe geçirdi ve "spor turizmi" adında yeni bir turizm dalı yarattı diyebiliriz.


Örneğin Antalya futbol kulüpleri için çok ama çok önemli bir merkez haline geldi. Yılda 1000 civarı takımın kamp için geldiği Antalya'nın tesis anlamında ne kadar avantajlı olduğu ortaya çıkıyor. Takımların kampa gelen kadroları ortalama 40-50 kişi civarında olduğu için ülkemiz için olumlu anlamda çok ciddi bir rakam çıkıyor ortaya. Ayrıca gelen futbol takımlarının prestijleri de ülkenin ve tatil bölgesinin tanıtımı açısından çok önemli bir detaydır. Ülkemiz bu konuda ilerleme kaydetse de henüz Katar, Dubai, Çin ve ABD seviyesinde değildir. "Elit takım" diye tabir ettiğimiz büyük yabancı takımlar sezon başı kamp dönemlerini bu ülkelerde geçirmektedir. Ayrıca Bolu Gerede de yerel açıdan bilinen bir kamp merkezidir.



Tabi ki sadece futbol değil.. Rafting, golf, yelken de ülkemizde spor turizmine önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle "zengin sporu" olarak bilinen golf son zamanlarda ilerleme kaydetmiştir. Antalya/Belek son zamanlarda golf meraklılarının ilgisini çeken bir diğer destinasyon oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder