28 Temmuz 2013 Pazar

Karadeniz Turizmi

Ülkemizin turizm pastasından en az pay alan bölgelerden biri Karadenizdir. Ülkemize gelen yabancı turistlerin yalnızca %3'ü Karadeniz'i tercih ediyor. Akdeniz ve Ege kıyılarında yapılan sahil turizmi için Karadeniz'de de oldukça potansiyel vardır. Bunun sebeplerinden biri de son yıllarda iklim şartlarının değişip Karadeniz'in de öncekine oranla daha sıcak bir iklime sahip olmasıdır diyebiliriz. Ancak turizm altyapısı ve tesis bakımından Karadeniz bölgesinin hala eksikleri var bunu kabul etmek gerek.


Ayrıca Karadeniz bölgesi çok fazla turizm çeşidine sahip olmasıyla oldukça avantajlı konumdadır. Mesela Trabzon'da ki Sümela Manastırı ülkemizde ki din turizmine yönelik ender destinasyonlardan biridir.  Bunun yanında yayla turizmi, spor turizmi(Artvin'de yapılan rafting ve boğa güreşleri), mağara turizmi (Zonguldak Gökgöl Mağarası ve Cehennemağzı Mağarası), tarih turizmi, doğa turizmi(Örneğin Uzungöl) gibi zengin bir turizm çeşitliliğine sahiptir. Baştan sona yeşil ve yeşilin onlarca tonu da Karadeniz'in turizmde ki avantajlarından biridir.

Ayrıca Giresun'da ve Kocaeli'nde birer adet ada bulunmaktadır. Kocaeli'nde ki Kefken adası ve Giresun adası kendilerine özgü özellikleri olan iki adadır. Giresun adası mitolojik öneme sahipken Kefken adası ise Kurtuluş savaşında karargah olarak kullanılıp zafere katkı sunmuştur.
                                                                   Giresun Adası

1 yorum:

  1. Karadeniz Kamp Alanları – Yemyeşil Yaylalar…
    Karadeniz turları ayrıca kamp etkinlikleri de düzenliyor. Her sene ilkbahar ve yaz aylarında üniversitelerin ve liselerin kamp toplulukları tarafından ziyaret edilen Karadeniz kamp alanları, ayrıca turlarla gelen ziyaretçilerini de ağırlıyor.

    http://www.karadenizturlari.com.tr/

    YanıtlaSil